Aktualijos

Nuo europarlamentarų darbo stalų pašalintos nacionalinės vėliavos – ką tai reiškia?

Written by Biciulystė Siūlo · 53 sec read

Nuo europarlamentarų darbo stalų pašalintos nacionalinės vėliavos – ką tai reiškia? Europos Parlamento (EP) pirmininkas Davidas-Maria Sassoli nusprendė pašalinti nacionalinius simbolius nuo europarlamentarų darbo stalų.

Anksčiau europarlamentarai ant savo darbo stalo galėjo turėti savo atstovaujamos šalies vėliavą.

Kodėl šie politikų ar juos delegavusių rinkėjų tapatybės ženklai šią savaitę buvo pašalinti, ar tai tikrai yra vienašališkas EP pirmininko socialisto sprendimas, kol kas nėra informacijos.

Tačiau užsienio šalių žiniasklaida apie tai praneša. Ji neslepia ir to, kad toks sprendimas sukėlė kai kurių šalių narių atstovų pyktį.

Vienas iš jų – Naidželas Faradžas (Nigel Farage), britų „Brexito“ partijos lyderis, apie tai pranešęs Twitter platformos žinutėje pirmadienį, buvo tiesmukas: „Ačiū Dievui, mes išeiname“.

Dėl tokio EP pirmininko sprendimo savo pasipiktinimo neslėpė ir Peteris Kofodas (Peter Kofod) iš Danijos Liaudies partijos (Folkeparti), savo Facebook’o paskyroje ne tik pranešęs, kad nuo tos vietos, kur jis sėdi, nuimta Danijos vėliava, bet ir nepagailėjęs epitetų tokiam sprendimui įvertinti.

„Kaip visą laiką elgiasi ES elitas? Iš kur ateina jų neapykanta? Kas jie mano esantys, kai leidžia sau taip elgtis? Europos Sąjunga ruošiasi tapti federacija – tada nacionalinės valstybės ir apsisprendimas kliudo biurokratų ir ES mylėtojų svajonei! Tai šlykštu!“ – rašė jis.

Kuo pagrįstas toks EP pirmininko sprendimas ir ko tuo siekiama, ką toks ženklas reiškia ir kaip jį vertina Lietuvos deleguoti europolitikai, Lietuvos didžioji žiniasklaida tyli.

Pagal užsienio spaudą parengė Daiva Jakubonienė.