Be kategorijos

Su Laisvės gynėjų diena! Tesubrandina ji kasdienį ryžtą gyventi Laisve Tiesoje

Written by Biciulystė Siūlo · 42 sec read
Su Laisvės gynėjų diena! Tesubrandina ji kasdienį ryžtą gyventi Laisve Tiesoje

Lietuva mini Laisvės gynėjų dieną ir 28-ąjį kartą prisimena 1991-ųjų  sausio 13-osios įvykius, kai prieš drąsą liudyti Tiesą pasijuto bejėgė ir atrodžiusi nepalyginamai galingesnė melo imperija.Tylos minute pagerbkime 1991-ųjų sausio 13-osios naktį prie Televizijos bokšto, Lietuvos radijo ir televizijos komiteto pastato žuvusius seserį

Loretą Asanavičiūtę ir brolius Virginijų Druskį, Darių Gerbutavičių, Rolandą Jankauską, Rimantą Juknevičių, Alvydą Kanapinską, Algimantą Petrą Kavoliuką, Vidą Maciulevičių, Titą Masiulį, Alvydą Matulką, Apolinarą Juozą Povilaitį, Igną Šimulionį, Vytautą Vaitkų, vėliau nuo sužeidimų mirė Vytautą Koncevičių.

Jūsų dėmesiui – ano laikmečio drąsą ir sutelktumą užfiksavę Leono Glinskio filmo „Laužai prie Parlamento“ kadrai, menantys, kaip 1991 m. sausio 11 d. Aukščiausiosios Tarybos pagrindiniame fojė savanoriai davė priesaiką būti ištikimi Lietuvos Respublikai ir ginti parlamentą.

ttps://www.youtube.com/watch?v=dP9LGCcBWdw

Ir šį vakarą suliepsnoję Atminimo laužai, ir žuvusiems pagerbti skirta jaunimo eisena su Laisvės ugnies fakelais į Antakalnio kapines teprimena mums tų dienų drąsą liudyti tiesą ir atstovėti savo žmogiškąjį orumą ir laisvę.

Su Laisvės gynėjų diena! Tesubrandina ji kasdienį ryžtą gyventi Laisve Tiesoje.