Aktualijos

Dalia Asanavičiūtė – neligitimi (kadencija 2020m-2024m) LR Seimo narė ir toliau tyčiojasi iš Tautos

Written by Redakcija · 5 min read

Lietuvos Respublikos Konstitucijos 56 str.: teigia: ,,Seimo nariu gali būti renkamas Lietuvos Respublikos pilietis (…), kuris nuolat gyvena Lietuvoje.”

Iki 2020 m. lapkričio 5 d. (iš jos pasisakymų spaudoje), D. Asanavičiūtė, 7 metų gyvendama JK, buvo Anglijos LB pirmininkė, pavaduotoja… JK turėjo verslą ir nuolatinai negyveno Lietuvoje (galimai, Registrų centre įregistruotas nekilnojamas turtas, kurio adresą nurodė, kaip Lietuvoje gyvenamąją vietą) – juk nerinktų grupė Anglijos lietuvių savo bendruomenės pirmininke, jei ji gyventų Lietuvoje.

  1. Pakeisti 7 straipsnio 3 punktą ir jį išdėstyti taip:
    „3) yra asmuo, išvykęs (mano pabr.) iš Lietuvos iki 1990 m. kovo 11 d. ir įgijęs kitos valstybės pilietybę; “
    7.1. Sprendimas: Pritarti komitete patobulintam Lietuvos Respublikos pilietybės įstatymo Nr. XI-1196 2 ir 7 straipsnių pakeitimo įstatymo projektui Nr. XIIP-4532(2) ir komiteto išvadoms.
  2. Balsavimo rezultatai: Pritarta bendru sutarimu (mano pabr., be referendumo,- L.T. pastaba)
  3. Komiteto paskirti pranešėjai: Julius Sabatauskas, Stasys Šedbaras
    Komitete patobulintas įstatymo projektas ir jo lyginamasis variantas
    Komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas” Šia pataisa nubraukiama išimtis išeiviams – dipukams – teisė į LR pilietybę, įgijus kitos šalies pilietybę, kai keičiama ,,PASITRAUKUSIEMS’ į ,,išvykusiems” iš Lietuvos. Pataisa atvėrė kelią litvakams iš PAR, Izraelio ir t.t. Jau daugiau, kaip 15 tūkstančių litvakų, nemokėdami valstybinės kalbos įgijo LR pilietybę. Be referendumo…


  • LR pilietybė išsaugojama, įgijus kitos šalies pilietybę asmenims (bei jų palikuonims – vaikams, vaikaičiams ir provaikaičiams), kurių tėvai, seneliai ar jie patys buvo Nepriklausomos Lietuvos piliečiais iki SSSR okupacijos – 1940 m. birželio 15 d. išvykusiems iš Lietuvos po 1990m. kovo 11 d.