Aktualijos

Written by Redakcija · 2 min read

seimusajudis  Birželio 15-16-17 dienomis prie Seimo (3 dienas) prie Vyriausybės (1 dieną) ir prie Prezidentūros (1 dieną) visuomenė organizuojasi protesto akcijoms, kurios vyks nuo 8.00 iki 22.00 valandos.

Kadangi Vilniaus miesto savivaldybė su savo meru R.Šimašiumi priešakyje nesiteikė suderinti Lietuvos Šeimų Sąjūdžio (LŠS) 15-16-17 dienų protesto mitingo prie Seimo – LŠS pasiūlė visuomenei alternatyvą, kurios pagal susirinkimų įstatymą nereikia derinti su savivaldybe. Pakanka paprasto pranešimo.Susirinkimo įstatymas numato, kad susirenkant iki 15 žmonių (imtinai) grupei žmonių bet kokiai akcijai – pakanka paskambinti į savivaldybę ar informuoti paštu apie rengiamą akciją laisvos formos pranešimu.

Kadangi LŠS planavo trijų dienų akciją prie Seimo, ir po vieną prie Vyriausybes ir Prezidentūros, aktyvūs piliečiai, norintys burti apie save savo 15 žmonių grupes, turėtų dieną prieš prasidedant akcijai siųsti Vilniaus savivaldybei el.laišką šiuo pašto adresu: savivaldybe@vilnius.lt: informavimas Laiške rašome:

„Laba diena, Siunčiame informavimą apie būsimą taikų susirinkimą“.

Toliau vieną iš žemiau įkeltų laiško savivaldybei paruoštukų, prieš tai atsispausdinę, užpildę savo asmeniniais duomenimis, pasirašę, nuskanavę ar nufotografavę ir pavertę PDF prikabiname prie laiško ir išsiunčiame savivaldybei. 

Savivaldybė turi gauti jūsų pasirašyta pranešimą PDF arba JPG (nuotraukos) formatu.Viskas.

P.S. Jei neturime spausdintuvo ir nėra kur jį paimti – parašome visa tai ranka ant lapo popieriaus, pasirašome ir nufotografuojame telefonu.. ir ten laikome visus pavyzdžius, kuriuos siunčiame savivaldybei.

Jei prie jūsų grupės prieina policininkai ir paklausia kas esate piketo organizatorius – atsakote jog jūs ir atsidarę savo paštą telefone parodote informacinio laiško išsiuntimo faktą ir datą.

Daugiau susirinkimo įstatymas nieko iš jūsų nereikalauja. Todėl pageidautina, kad laišką išsiųstumėte telefonu arba turėtumėte telefone prisijungimą prie to pašto, iš kurio siuntėte savivaldybei pranešimą. Viskas.

Čia matote sugrupuotus paruoštukus pagal datą – atsisiųskite į telefoną visus (docx failus):

15 d. prie Seimo

16 d. prie Seimo

17 d. prie Seimo

16 d prie Vyriausybės

17 d. prie Prezidentūros

Kiekvieną iš šių pranešimų į Vilniaus savivaldybę reikia siųsti dieną prieš numatomą protesto akciją.

Už Seimo esančioje prie žvyruotos automobilių stovėjimo aikštelės pievelėje, nuo 12.00 iki 18.00 valandos, vieno piketo organizatorius SAVO scenoje suteiks galimybę pasisakyti VISŲ piketų dalyviams protesto tema.

VISŲ piketų organizatoriams – nepamirškite su savimi turėti arba popierinio dokumento kopijos, išsiųstos savivaldybei, arba jo išsiuntimo faktą patvirtinančio elektroninio išsiuntimo liudijimo savo telefone.

Ir prisiminkite, tik mūsų vienybė padės atsilaikyti prieš tai, kas vyksta ir pasiekti tai, ko reikalaujame, todėl darykite viską patys, nelaukite, kad kažkas kitas už jus padarys tai, kas skirta jums, – geriau, kad piketų organizatorių būtų daugiau, nei mažiau.

Už mūsų nugarų jau nieko nebėra – mes – paskutinė riba. Vilniaus savivaldybė nepaliko mums kitos išeities išreikšti savo nuomonei ir pozicijai.

Todėl, jei nenorėjo turėti reikalo su viena organizatorių grupe – turės reikalą su visa visuomene.

Birželio 15-16-17 dienų protesto akcija įvyks nors ir ne tokiu formatu, kaip buvo planuota, bet vis tiek įvyks.

Informacija

Kaip žinote, buvo skelbiama, kad kviečiame naktiniam budėjimui su palapinėmis prie Seimo. Kadangi mūsų mitingo prašymo savivaldybė nesutiko suderinti, nežinome ar pavyks palapinių miestelį įkurti šalia Seimo. Tokiu atveju turime planą B. Visi su kemperiais ir palapinėmis įsikursime miesto pakraštyje. Bus elektra, geriamas vanduo, biotualetai, maudynės ežere ir vakaronė prie laužo. Plano B koordinatės:

https://maps.app.goo.gl/cDCqU8bCTbUcR7bAA

Tvirtove prie Didziulio · Dideliskies, Lithuania  (https://maps.app.goo.gl/cDCqU8bCTbUcR7bAA)

Bet čia tam atvejui, jei policija neleistų apsistoti aikštelėje prie Seimo. Įstatymo, kuris tai draustų – nėra. Todėl, greičiausiai, plano B – neprireiks.

Akcijos akcentas – balta spalva.

Mes ateiname su taika, šviesa ir tiesa širdyse.

Už mūsų Šeimas, už mūsų valstybę, už mūsų bendrą ateitį!

Informacija bus papildoma iki ryt ryto. Tikrinkite Lietuvos Šeimų Sąjūdis
Plačiau:
https://infa.lt/61134/lietuvos-seimu-sajudis-pranesimas-del-birzelio-15-16-17-protesto-akciju-prie-seimo-vyriausybes-prezidenturos/