Aktualijos

2015-01-12 d. 9.00 val. Lietuvos Nepriklausomybės akto signataro Zigmo Vaišvilos spaudos konferencija Seime

Written by admin · 45 sec read

2014 – priverstinio Lietuvos pardavimo metai. 2015 – Lietuvos valstybės simbolių keitimo metai?

2014 m. lapkričio 13 d. spaudos konferencijoje signataras Zigmas Vaišvila pranešė apie Generalinės prokuratūros 2014 m. lapkričio 3 d. nutarimą, kuriuo be jokio paviešinimo nutrauktas ikiteisminis tyrimas dalyje dėl 1991 m. sausio 13-oios įvykių ir kitų TSRS agresijos prieš Lietuvos Respubliką aktų 1990 – 1991 m., t.y. valstybės perversmo organizavimo ir vykdymo, kolaborantų veiklos teisinio įvertinimo.

 

2014 m. gruodžio 2 d. spaudos konferencijoje signataras, šioje ikiteisminio tyrimo byloje pripažintas ir nukentėjusiuoju, pateikė skundą dėl šio Generalinės prokuratūros nutarimo, pranešė, kad dėl šio skandalingo įvykio kreipėsi ir į Prezidentę Dalią Grybauskaitę, Seimą.
Signataras sausio 12 d. spaudos konferencijoje pateiks informaciją apie Generalinio prokuroro pavaduotojo Dariaus Raulušaičio nutarimą atmesti šį Zigmo Vaišvilos skundą, Prezidentės kanceliarijos atsakymą ir Zigmo Vaišvilos teismui teikiamą skundą dėl prokuroro D. Raulušaičio nutarimo.

Š.m. sausio 6 d. spaudos konferencijoje Zigmas Vaišvila pateikė išsamią informaciją apie 2014 m. įvykdytą prievartinį Lietuvos valstybės pardavimą.

Pasitinkant Sausio 13-osios įvykių minėjimą Respublikos Prezidentė pasiskelbė jaunųjų konservatorių ir jų kompanionų pakartotinės akcijos „Neužmirštuolė“ globėja. Signataras viešai kreipiasi į Prezidentę Dalią Grybauskaitę dėl jos paramos naudojant masonerijos simbolį Sausio 13-osios atminimui ir Ukrainos ginklavimui.