Aktualijos

Arvydas Juozaitis. SVARBU: Pranešimas spaudai: „Į konferenciją Vilniuje atvyks Bundestago nariai, atstovaujantys „Alternatyva Vokietijai“

Written by Redakcija · 2 min read
Į konferenciją Vilniuje atvyks Bundestago nariai, atstovaujantys „Alternatyva Vokietijai“Gruodžio 4 d., antradienį, 16–20 val. Vilniuje, Martyno Mažvydo nacionalinėje bibliotekoje (Gedimino pr. 51) vyksiančioje tarptautinėje konferencijoje „ES ateitis: Tėvynių Europa“ dalyvaus ir delegacija iš Vokietijos parlamento. Vokietijos Bundestago nariai, atstovaujantys frakciją „Alternatyva Vokietijai“ į Lietuvą atvyks šios konferencijos globėjo dr. Arvydo Juozaičio kvietimu.

„Šiandien vis daugiau diskutuojama apie nevaržomos migracijos pavojus Europos tautoms ir nacionalinėms valstybėms. Diskusija tapo ypač aštri po Angelos Merkel „atvirų durų“ kampanijos Vokietijoje. Kaip opozicija šiai politikai Vokietijoje iškilo nauja politinė jėga „Alternatyva Vokietijai“, kuri turi kitokią nei neoliberalai, Europos ateities viziją. Migracijos tema vėl paaštrėjo svarstant JTO „Globalios migracijos paktą“. Aštrūs debatai tuo klausimu vyksta ir Vokietijoje. Malonu pranešti, kad mano kvietimu į Lietuvą netrukus atvyks ir konferencijoje dalyvaus trečios pagal dydį Vokietijos Bundestago partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) atstovų delegacija“, – sakė A. Juozaitis.

Konferenciją „ES ateitis: Tėvynių Europa“ rengianti asociacija „Alternatyva Vokietijai. Bičiuliai“ patvirtino, kad konferencijoje dalyvaus ir pranešimus skaitys šie „Alternatyva Vokietijai“ frakciją atstovaujantys Bundestago nariai:

dr. Kristianas Virtas (Christian Wirth), teisininkas, Vokietijos parlamento (Bundestag) vidaus reikalų komiteto narys, besispecializuojantis migracijos ir teisės srityse skaitys pranešimą „Nacionalinių valstybių vidaus saugumas tautų Europoje“. Pranešime bus kalbama daugiausia apie nelegalios migracijos sukeliamas problemas.

Arminas_Paulus Hampelis (Armin-Paulus Hampel), žymus Vokietijos žurnalistas, Bundestago AfD frakcijos užsienio reikalų atstovas skaitys pranešimą: „Nauja Vokietijos užsienio politika ir Europos nacionalinių valstybių suverenumo išsaugojimas“.

Hans-Jorgas Miuleris (Hans-Jörg Müller) Bundestago AfD frakcijos valdybos narys, besispecializuojantis ekonomikoje ir mažo bei vidutinio verslo skatinimo politikoje, skaitys pranešimą „Nauja Vokietijos ekonominė politika: Vokietijos-Baltijos šalių ekonominis bendradarbiavimas“.

dr. Bruno Holnageris (Bruno Hollnagel) Bundestago AfD frakcijos narys, besispecializuojantis ekonomikos ir finansų srityje, skaitys pranešimą: „Euras: žlugęs eksperimentas ir grėsmė nacionalinėms valstybėms Europoje?“.

Pristatydamas konferenciją bei jos tikslus vienas iš jos rengėjų Asociacijos „Alternatyva Vokietijai. Bičiuliai“ pirmininkas, buvęs JAV diplomatas Algis Avižienis sakė:

„Kviečiame politikus, politologus, politikos apžvalgininkus, žurnalistus ir kitus besidominčius pasinaudoti galimybe susitikti ir užmegzti ryšius su antra pagal populiarumą Vokietijos politine partija, kuri paskutiniuose nacionaliniuose rinkimuose gavo 6 milijonų rinkėjų balsų ir turi 92 parlamento narius Bundestage. AfD įgauna vis didesnį pasitikėjimą ir yra pagrindo manyti, kad ši politinė jėga, vadovaus didžiausiai Europos nacionalinei ekonomikai netolimoje ateityje. Mes manome, kad, dabar yra ypač svarbu Rytų ir Vidurio Europos valstybėms pradėti kurti politinį pagrindą tarptautiniam bendradarbiavimui ateityje. Mes visi dalijamės viltimi, kad ši ateitis užtikrins dinamišką ekonomikos plėtrą, saugumą nuo užsienio agresijos ir laiduos nacionalinio suverenumo bei kultūrinio regiono valstybių išskirtinumo išsaugojimą“.

A. Avižienis teigė, kad Europos sąjunga yra kryžkelėje, o centralizuotos ES, kurioje nacionalinės valstybės turi išnykti, šalininkams toliau tvirtai laikantis savo antidemokratiškos darbotvarkės, vis labiau politinės lyderystės imasi kylančios patriotinės jėgos. Jis taip pat pranešė, kad yra numatyti ir Bundestago narių susitikimai Lietuvos Respublikos Seime, o gruodžio 5 d. 15 val. svečių iš Vokietijos delegacija išvyks į Kauną susitikti su visuomene Vytauto Didžiojo universitete.

Konferenciją rengia Asociacija „Alternatyva Vokietijai. Bičiuliai. Konferencijos globėjas dr. Arvydas Juozaitis.

Alternatyva Vokietijai (Alternative für Deutschland, AfD) yra dešiniojo politinio sparno, konservatyvi, euroskeptiška Vokietijos politinė partija. Ji susikūrė, kaip reakcija į euro gelbėjimą. 2013 m. vasario 6 d. Berlyne ją įsteigė žinomi Vokietijos ekonomistai, akademikai, verslininkai bei publicistai, kurie nepritarė A. Merkel vyriausybės euro gelbėjimo planui pietų Europos šalių atžvilgiu.  2014 m. laimėjo pirmuosius Vokietijos federalinių žemių rinkimus, o kai Vokietiją užgulė masinė, nekontroliuojama imigracija, AfD sulaukė didžiulio vidurinės klasės palaikymo. Nuo 2016 m. Bundestago rinkimų, ši partija plečia savo narių tinklą po visą Vokietiją. 2017 m. vykusiuose federaliniuose Bundestago rinkimuose partija surinko 12,6 % balsų ir tapo trečia pagal surinktus balsus partija Vokietijoje.

Šiuo metu AfD turi parlamentinį atstovavimą visose 16 šalies provincijų ir yra antra pagal populiarumą partija Vokietijoje. Kai kur, pavyzdžiui, Saksonijoje, ji yra populiariausia pagal apklausas. AfD aktyviai pasisako prieš „Globalios migracijos pakto“ pasirašymą ir už Vokietijos valstybės suverenią teisę formuoti migracijos politiką pačiai.