Tėvynė mūsų

2012.12.12 – skelbiama antibranduolinė akcija

Written by admin · 1 min read

  2012.12.12 – šią simbolinę dieną sensacijų ištroškę žmonės lauks „pasaulio pabaigos“. Tačiau tikroji katastrofa laukia visų mūsų, jei leisime kaimynams pastatyti branduolines jėgaines šalia mūsų sienų.

2012 m. gruodžio 12 d. 12 val. visame pasaulyje vyks protesto akcijos prieš pavojingiausią mūsų laikų technologiją – branduolinę energetiką.

Antibranduolinė kritinė masė buriasi ir Lietuvoje – prie Rusijos ambasados Latvių g. 53 ir Baltarusijos ambasados Mindaugo g. 13 (šalia „Maximos“). Ateikite, kur jums patogiau. Akcija vyks vienu metu.

Protestuosime prieš pavojingų AE statybą šalia Lietuvos sienų ir sostinės, nesilaikant tarptautinės teisės normų ir keliant pavojų visam regionui. Prieš Neries ir Nemuno pavertimą radioaktyviomis upėmis, nes jomis planuoja aušinti Rusijos ir Baltarusijos reaktorius.

Iš Mindaugo g. nueisime šalia iki Europos Sąjungos atstovybės Naugarduko g. reikalaudami, kad ES nepirktų „purvinos atominės elektros“ iš Rytų. ES šalys daro „stress-testus“, skiria lėšas „saugumui“ ir uždarinėja savo atomines elektrines. Mums reikia atsinaujinančios energetikos šaltinių ir energijos efektyvumo vietoj nesaugios ir „pigios atominės“ rusiškos elektros.

Kiekvieno mėnesio pirmą trečiadienį 12 val. rinkimės į Antibranduolinę kritinę masę prie Rusijos ambasados Latvių g. 53 ir Baltarusijos ambasados Mindaugo g. 13 (šalia „Maximos“). Kiekvienas pilietis tą pačią dieną, tuo pačiu laiku gali ateiti ir savarankiškai, neorganizuotai priminti, kad Lietuvos visuomenė nepamirš ir nesitaikstys dėl pavojingų AE statybos šalia mūsų valstybės sienų.

Ypatingai kviečiami tie buvę Visagino AE šalininkai, kurie bandė pateisinti „lietuviškos“ AE projekto reikalingumą planuojamomis statyti Kaliningrado ir Astravo elektrinėmis. Tuo pačių primename, kad Lietuvai pirmininkaujant ES atsiras naujos galimybės pasipriešinti šioms statyboms ne tik aiškiai įsipareigojus nepirkti elektros iš statomų atominių elektrinių, bet ir susieti ES vizų panaikinimo klausimą Rusijos piliečiams su šių statybų nutraukimu.

Akcijos prie Rusijos ambasados koordinatorius:
Vitalijus Balkus (Lietuvos Valstiečių ir Žaliųjų Sąjunga, Vilniaus sk. 8 63421034, vitalijus.balkus@gmail.com ).

Renginio koordinatorius ir akcijos prie Baltarusijos ambasados koordinatorius:
Linas Vainius (Bendrija „Atgaja“, 869933661, linas@atgaja.lt)

Up Next: Niekučiai